Vinterjackor för kallt och iskallt väder

vinterjackor

Det finns många olika typer av vinterjackor att välja mellan. Vilken som passar dig bäst beror på flera faktorer. Ibland kan det kännas svårt att välja, och en av anledningarna är att det finns så många val att välja bland. Det första du behöver göra är inte att gå runt i affärerna och ta på alla vinterjackor. Sätt dig istället ned och fundera över följande saker.

Användningsområde

Först och främst är det viktigt att förstå att alla vinterjackor inte passar till alla aktiviteter. Vissa jackor kommer att gå sönder om du använder dem till aktiva dagar och skeenden, och andra jackor kommer att vara totalt onödigt stora, tåliga och varma för andra dagars händelser. Om du ska använda din jacka på promenaden till bussen och från bussen så är det inte nödvändigt att köpa en slitstark jacka. Välj då istället bland vinterjackor som är tjocka och varma, men inte särskilt ämnade för rörelsefrihet. Precis tvärtom ska du tänka om du ska använda jackan till aktiviteter. Då behöver du leta bland vinterjackor med slitstarka material och tunnare för högre rörelsefrihet.

Vädret

Det är inte överallt i Sverige som temperaturen faller till många minusgrader i flera veckor. Vissa vinterjackor räcker gott och väl för vissa platser i Sverige, framförallt de södra delarna. Att norrlänningar använder samma vinterjackor som boende i Ystad är inte klokt egentligen. Vädret är så erhört annorlunda. Var bor du och vad för typ av vinterväder brukar ni ha i er stad? Välj bland vinterjackor som passar vädret ni brukar ha. Ska du resa bort och behöver köpa vinterjacka till resan så är det resmålets väder du ska undersöka, naturligtvis.

Typ av vinterjacka

Utöver dessa två tips så finns det en mängd av olika varianter av vinterjackor som du har att välja bland. Låt inte utseendet avgöra vilken vinterjacka du i slutändan klär dig i. Det är funktionen som är viktigast, glöm inte det.