Välj rätt el-bil, och bilinredning

Det blir allt fler e-bilar att välja bland, alla med olika egenskaper och bilinredning. Här kommer elbilar (och lastbilar) att hålla utkik efter 2022.

Den amerikanska elbils-startupen Rivian kommer med den äventyrliga R1S
När vi fortsätter att sträva efter minskade utsläpp och luftföroreningar svämmas elbilsmarknaden över av nya alternativ. Det som tidigare var en obskyr nisch blir mer mainstream för varje år. Nästan alla bilmärken kommer med nya elbilar, allt ifrån vanliga standardbilar till lyxiga vrålåk. Det finns också några spännande nya startups. Resultatet är att det blir det lättare att hitta en elbil som passar nästan vilken smak och budget som helst, och det är bra för konsumenterna.

Audi Q40 Sportback e-tron
Det kommer två mindre och billigare varianter i Audi e-tron-serien. De nyaste medlemmarna i den elektriska lineupen är Audi Q4 e-tron och Q4 Sportback e-tron. Audi uppskattar en räckvidd på 250 mil på full laddning.

BMW i4 BMW
BMW i4 är en elektrisk sedan som vi har väntat på ett tag nu, och det ser ut som att den äntligen kommer under 2022. Den lilla i3 och den exotiska i8 har funnits ett tag. Det är äntligen dags för en helelektrisk BMW som är mer som en traditionell sedan, och i4 fyller den rollen. BMW uppskattar en räckvidd på upp till 300 miles och en maximal effekt på över 500 hästkrafter.

Chevrolet Bolt EUV
Chevrolet Bolt EV får en grundlig uppfräschning finför 2022 och får sällskap av den helt nya Bolt EUV. De två bilarna är i huvudsak är likadana mekaniskt, det som skiljer dem åt är att Bolt EV är en halvkombi, och Bolt EUV är i stil med en kompakt SUV. Även om förändringarna är subtila så skiljer de sig en hel del i bilinredning. Till exempel har Bolt EUV mer markfrigång, lite mer baksätesutrymme och tillgänglig Super Cruise handsfree semiautonom körteknik.

Ford F-150 Lightning
När det var dags att introducera sin första helelektriska lastbil på marknaden hade Ford redan det perfekta namnet i sin portfölj: Lightning. Detta namn var knutet till högpresterande F-150-modeller från 1990- och 2000-talen. När den börjar säljas våren 2022 förväntas den helt nya helt elektriska Lightning ha 563 hästkrafter och 775 lb-ft vridmoment, med en 0-60 mph-tid på cirka 4,5 sekunder. Det är den mest kraftfulla av alla Ford-lastbilar. Den kommer också att ha bra dragkapacitet och massor av arbetsvänliga funktioner och en utomordentlig bilinredning, samt en imponerande räckvidd på upp till 300 mil.