Tips vid köp av ny vattenslang

En vattenslang kan vara mycket olik en annan vattenslang. De kan se olika ut och ha olika egenskaper. De används till helt olika saker vilket är anledningen till dess olikheter. En vattenslang används i trädgården och kräver inte lika mycket av sig som en vattenslang som används inom industri där både tryck och temperatur behöver vara mer påfrestande för vattenslangen.

Vattenslang för hemmet

Så det är i princip helt omöjligt att ge tips på vilken typ av vattenslang som är den bästa för just dig. Det beror helt enkelt fullständigt på vad du ska använda den till. Letar du efter en vattenslang du vill använda i trädgården för att vattna växter, träd och gräset och för att tvätta bilen och altanen så är det enklare. Då gäller det att hitta en enkel vattenslang som tål kallt och varmt vatten, inte extrema temperaturer, och ett ganska hårt tryck, men inte alls så hårt som industrier kräver.

vattenslang i trädgården

Några få tips

Men det finns dock vattenslangar med hög kvalitet och vattenslangar med låg kvalitet. Skillnaden kan vara enormt, och du vill verkligen undvika de vattenslangar som går sönder och krånglar titt som tätt. Det går inte riktigt att säga vilken vattenslang du ska köpa, men några tips finns det alltid att ge. Du ska aldrig köpa den billigaste vattenslangen du hittar. Det finns en tung sanning i att man får vad man betalar för. Med det sagt så är inte den vattenslang som är dyrast alltid bäst.

Fråga de som vet bäst

Framförallt bör du köpa din vattenslang i en affär som vet vad som krävs av just en vattenslang. Här kan du också be om råd och få svar på dina frågor rakt upp och ned. Kommer slangen att spricka om det blir minusgrader? Är det risk för mögel? Kan den spricka om den viks eller snurrar runt sig självt? Fråga de som vet bäst, det vill säga de som arbetar i bra affärer som säljer vattenslangar. Om vi ska rekommendera en slang som vi vet fungerar bra, så är det denna vattenslang Soleil från Kuntze.