Klockor till bröllop och bergsklättring

Det finns mängder med olika typer av klockor ute på marknaden. Om du är på jakt efter en ny kan det vara svårt att veta vad du ska satsa på. Många ser väldigt olika ut varandra, men ändå är de snygga och passar dig. Du kanske ser vänners klockor och tänker att något liknande ska du skaffa, tills du ser en helt annan typ av klocka och fastnar lika mycket för den. Faktum är att klockor går under lite olika stilar och kategorier, och de passar faktiskt till olika tillfällen.

Klockor

Klockor till rätt tillfällen

Men när passar en klocka och när passar den inte? Detta är högst personligt, som allt är när det kommer till stil och mode. Det finns regler kring hur man ska klä sig i alla möjliga sammanhang, men det är i slutändan du själv som bestämmer vad som passar till vad. Men här skriver jag för att ge dig lite kött på benen innan du tar dina egna beslut. Ska du på bröllop eller andra stora fester så passar det bäst med klockor med diskret karaktär. Klassiska klockor med svarta eller bruna band, gärna i läder. Inget pampigt eller utmärkande. När det istället är mer avslappnade miljöer så kan du ta fram dina klockor med stålarband eller tygarmband. Här kan du experimentera med färger och former, både på klockan och armbandet. När du idrottar eller är ute och vandrar så bör du använda dig av klockor med gummiarmband. Detta eftersom du svettas. Klockor med gummiarmband är inte speciellt vanligt att se på bröllop eller fester, så undvik det om du inte vill sticka ut alltför mycket.

Gå din egen väg

Men som slutsats vill jag gärna poängtera att det inte är någon annan än du som bestämmer vilka typer av klockor som passar till vad. Vill du ha ett läderarmband på din sportklocka så får du naturligtvis ha det, även om lädret inte uppskattar det. Vill du ha en räd klocka med stålarmband på din brors bröllop så kör på det, förutsatt att din bror inte tar illa upp. När det kommer till klockor och stil så är det du som bestämmer.