Bygg en trendig caféracer!

Surdegsbakning, brygga eget öl och egen napolitansk pizzaugn är helt ute. Nu ska man bygga en sig en riktig caféracer.

Letande är halva resan
Här handlar det om att lett efter en risig motorcykel med någorlunda rätt stuk. Helst ska den vara så risig så att det knappt är lönt att göra något med den. Se ge dig ut på skattjakt, loppisar, skrotupplag, blocket mm. Fråga på forum om det är någon som sett någon gammal hoj stående i en gammal lada. Ju mer unik desto bättre.

Raka linjer
Cafélinjen är raka och tydliga linjer genom hela bygget. Motorn ska vara placerad inom ramen med så få utstick som möjligt. Mittpunkten ska ligga i mitten av motorhuset. Hojen ska vara så slick som möjligt.

Detta behöver du lära dig innan du startar ditt projekt
Du bör kunna svetsa och hantera en kapsåg. Detta är grunden i att få till ett custom-bygge. Mer avancerad plåtbearbetning som det engelska hjulet bör man kanske få lite hjälp med. Man kan ju också lära sig under resans gång. Har du tiden och råd att börja om, så kör på.

Svetsa och kapa
Du kommer behöva stripa hela motorcykel, kapa ramen och plåtdelar, för att sedan bygga ihop dem igen. En riktig caféracer har ett uppstudsigt men också ett cleant uttryck. Kolla på bilder och andra hojar för att få inspiration. Glöm inte att spåra ut lite, uttrycket ska ändå vara unikt.

Glasfiber och spackel
Är man inte jättehändig i plåtarbete så går nästan allt byggas med glasfiber, spackel och fantasi. Dock kan du behöva plåtarbete just när det kommer till tanken.

Ett ordentligt underlagsarbete – Glasfiber och spackel
För att få till den riktiga finishen som kommer du behöva, slipa och putsa innan du lackar. Skaffa dig en bra slipmaskin med kvalitets-slippapper.

Ett ordentligt underlagsarbete – Plåt
Även om du är en hejare på plåtarbete så kommer du ändå behöva slipa och fixa en hel del. Ett bra tips är att du skaffar dig en ett blästerskåp och en blästerkompressor. Blästerskåpet förhindrar att blästersanden yr runt i hela lokalen, i vissa fall kan sanden till och med återvinnas. Tänk på att inte placera plast eller aluminium i blästerskåpet, det kommer förvandlas till damm på en sekund.